joi, 11 iunie 2009

AMD prezinta primul GPU DirectX 11

AMD a prezentat pe 3 iunie la COMPUTEX 2009, in Taipei, primul procesor grafic ce include in mod nativ Microsoft DirectX 11. Prezentarea a inclus demonstratii ce au scos la iveala o performanta superioara in diferite aplicatii si noi optiuni in dezvoltarea jocurilor.
AMD va aduce prin intermediul cipurilor sale grafice DirectX 11 un nou standard de performanta si de calitate in jocuri. DirectX 11 va include tehnologii ca: Tessellation, Custom Filter Anti-Aliasing si High-Definition Ambient Occlusion Shading, precum si pe cele anterioare din generatia DirectX 10.1.
Generatia noua de GPU-uri ce vor purta emblema AMD va include Compute Shader, o tehnologie ce va ajuta un numar ridicat de aplicatii sa ruleze mai repede pe noul sistem de operare, Windows 7. Echipa AMD a demonstrat acest lucru prin intermediul unei aplicatii de conversie a fisierelor video intr-un format care sa poata fi redat pe dispozitivele mobile.
Prezentarea se pare ca a fost un real succes, atat comunitatea gamerilor, cat si cea a producatorilor de jocuri, aratandu-se extrem de entuziasmate de cele vazute. Casele de productie deja vorbesc de realizarea de noi jocuri DirectX 11 in perioada imediat urmatoare, dezvoltarea acestora avand ca suport hardware AMD.
Ce face nVidia intre timp? In mare parte mai nimic. Nici nu ar avea cum sa poata concura cu AMD pe moment. Toate eforturile lor sunt orientate pe finalizarea si lansarea noilor cipuri grafice construite cu tehnologie de 40nm. Iar in batalia pentru DirectX 11 au ramas in urma datorita faptului ca AMD da tonul in tot ceea ce tine de aceasta tehnologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu